Professionelen

Kinderyoga opleiding (kyo 22)

Zeggen dat kinderen anno 2018 in een jachtige wereld opgroeien, is een open deur intrappen. Ontelbare prikkels komen bij kinderen binnen. Onderzoek wijst uit dat veel kinderen (te veel kinderen) last hebben van stress.

De toch wel negatieve invloed van onze prestatiemaatschappij zien én voelen we langzamerhand toenemen. Voor zowel ouders, opvoeders /leerkrachten, als voor het kind, worden de eisen onder tijdsdruk héél langzaam, maar zéker, verhoogd. De gevolgen van deze levenswijze zijn breed maatschappelijk voelbaar. Dat ervaren we zowel thuis als op school.Op welke manier kunnen we onze kinderen behoeden voor de drukte en de vele impulsen van elke dag?Yoga biedt een tegenwicht aan de overvolle gedachtewereld en aan onze talloze verplichtingen. Het is een weg om tot harmonie, inzicht en balans te komen. Om gedachten onder controle te houden en onnodige lichaamsspanningen los te laten. Dit geldt ook voor kinderen en tieners.In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is kinderyoga niet zomaar “stilzitten”. Door oefeningen in spelvorm en thematisch te werken, sluit het geheel aan bij de belevingswereld van de kinderen.Spelend, bewegend en ontmoetend leren kinderen hun eigen kracht, balans, zelfvertrouwen, flexibel zijn en focus te ontdekken of terug te vinden.

Mindful, heel bewust, Heartful, intens maar vooral Playful, eenvoudig, kinderlijk.

 

Evy Gruyaert volgde onlangs de Opleiding kinderyoga en schreef het volgende:

 

"Ik kan de opleiding kinderyoga bij Amba-Amba bijzonder warm aanbevelen. In een knusse, ontspannen omgeving krijg je de kans om het kind in jezelf weer naar boven te toveren en krijg je heel wat tips, tricks & tools aangereikt om zelf een leuke kinderyoga les uit te leren werken. De opleiding is onderbouwd, fun om te doen en ervaringsgericht... en gegeven door een bijzonder warme zotte doos die verdraaid goed weet wat ze doet... gewoon doen, mocht je nog twijfelen!"

 

20/09/2018, 27/09/2018, 11/10/2018, 25/10/2018, 15/11/2018, 29/11/2018, 13/12/2018, 10/01/2019, 24/01/2019, 07/02/2019
Ukelele en mantra's

Uku en mantra, … ja , … ze gaan wel degelijk samen!

Je leert enkele eenvoudige akkoorden op dit wonderbaarlijke instrument, waarna je samen met de groep al heel snel de eerste mantra zingt, door jezelf begeleid op de ukulele.

Diverse liedjes passeren de revue, maar steeds richten we ons op een repertoire van ontspanning, focus, mantra.

Bart Merlevede neemt je mee op deze uku mantra reis.

We leren het ukulele spel in verbinding met onszelf en met elkander.

 

Een ukulele kan aangeschaft worden voor 67 euro inclusief stembakje

09/02/2019
Kinderyoga opleiding (kyo 23)

De amba-amba kinderyogadocenten opleiding  geeft je de mogelijkheid om op zaliggeestige manier met kinderen te werken.  Via een onderbouwde maar speelse weg leer je hoe je de kracht yoga kan overbrengen bij kinderen van 3 tot 14 jaar. De amba-amba kinderyoga-opleiding is bedoeld voor iedereen die met kinderen wil gaan werken, of al met kinderen werkt. Op school, in de kinderopvang, maar ook als coach, therapeut of als ouder (ja, zelfs grootouder!)  

Kinderyoga, avontuurlijk ont-moeten

De diepere gedachten achter yoga zal de kinderen wellicht ontgaan, maar dat is helemaal ok. Het belangrijkste is dat ze het leuk vinden en dat ze bezig zijn met zichzelf, hun lichaam, zelfontwikkeling en hun omgeving. Ze leren niet alleen te ontspannen en zich te concentreren, maar ook hun gevoelens te herkennen.  Hierdoor groeit hun eigenwaarde, hun zelfvertrouwen, hun creativiteit en blijft de originaliteit van elk kind bewaard.

Kinderyoga is anders dan yoga voor volwassenen; terwijl volwassenen zich naar binnen keren om zichzelf weer te leren kennen, hebben kinderen ruimte nodig om zich te manifesteren, uitdrukking te geven aan wie ze zijn.

Kinderyoga is dan ook beweging, is dynamisch. Spelend bewegen, ontwikkelen, af-wikkelen, los en onbevangen, anders wordt het in-gewikkeld. Yoga biedt kinderen de hulpmiddelen, die ze de rest van hun leven bij zich dragen.

Dus in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt is kinderyoga niet zomaar “stilzitten”. Door de oefeningen in spelvorm te doen en met thema’s te werken sluit een les mooi aan bij de belevingswereld van de kinderen.  Via de ervaring van het spel en de aandacht die daaraan wordt besteed, creëer je aandacht voor de fysieke en emotionele kant. Alle yoga-elementen komen op een leuke, vrolijke en speelse manier aan bod; Yoga brengt oefenen en spelen naar elkaar toe. Het kind voelt de balans tussen beweging en rust. Tussen spanning en ontspanning.  Eenheid tussen lichaam en geest.                          

In de lessen worden naast de traditionele yogahoudingen tal van technieken gebruikt. Van kringgesprekken tot expressietechnieken en spelletjes. De oefeningen zijn leuk voor de kinderen en waardevol voor het verbeteren van het bewegen en reactievermogen, waarneming, zelfvertrouwen, concentratie, zelfbewustzijn, expressie, inlevingsvermogen en samenwerking ontspanning, concentratie, ademhaling, meditatie, zelfbewustzijn en visualisatie.

 

Met opzet doen

We gaan kinderyoga DOEN.  Door je ervoor open te stellen, het te laten gebeuren én het zelf te ervaren, net als’ je 8-jarige ik’ krijgen de verschillende aspecten vorm. Open en onbevangen: de sleutel tot iets magisch.  Verweven tussen de oefeningen maken we tijd voor gesprek, ideeën, uitwisselingen zodat alles gedragen wordt vanuit een gefundeerde basis.  Uiteraard leer je een verantwoorde, maar vooral ook eigen-wijze manier een kinderyogales opbouwen Je krijgt hiervoor een uitgebreide cursusmap. Er is geen enkele aankoopverplichting.  

Voedsel voor hart en buik

Tijdens deze 10 dagen laat ik je de kracht van kinderlijke vreugde en onbevangenheid ervaren en mag ik je ‘goesting’ om verder aan de slag te gaan met kinderyoga aanwakkeren.  
Spelen, verwonderen, nieuwsgierig zijn, geraakt worden. Het brengt ook een stukje kind-zijn van jou terug naar boven. En dat mag! Ook hier is ruimte voor.  Je mag hier je hart ophalen!

Dit is meteen ook de reden waarom we bewust kiezen om de lesdagen te spreiden. Wat je opnam, leerde, toeliet en mocht ervaren geef je de kans om zich te verankeren, je eigen te maken, te oefenen, te verteren.

Om dat innerlijke kind nog meer te verwennen én je uit je praktische denken te halen, kozen we er ook voor om een gezonde lunch aan te bieden, meteen mee in de prijs van het inschrijvingsgeld. Salad in a jar (brood, vlees, vis of kaas vrij te kiezen)

Moet je dan écht niets van yoga kennen?

Vooropleiding is niet nodig. Zelf yogales volgen raden we wel heel sterk aan. Na de opleiding kan je bij amba-amba voor specifiekere workshops. Via facebook kan je in een gesloten groep informatie, tips, inspiratie delen met elkaar. Er is een mogelijkheid voor een kennismakingsgesprek voor dat je met de opleiding begint! Spring, vlieg of duik eens binnen tijdens de openingsuren van de amba-amba gevoelenswinkel.

Zotte doos met inhoud

De opleiding biedt een stevige basis aan

 • Kinderyoga basishoudingen
 • Warming-up oefeningen
 • Duo-oefeningen
 • Basisoefeningen meditatie – visualisatie
 • Belevingsoefeningen, zintuigelijke activiteiten
 • Spel en spelenderwijs ademen, concentreren, ontspannen
 • Lesthema’s uit de natuur, werken met een prentenboek, snoepen van yoga
 • Massage- en aanrakingsverhalen
 • Extra aandacht voor verbindende communicatie en geweldloosheid
 • Basis: yoga voor kleuters, yoga voor tieners
 • Begeleiding kinderen
 • Lesopbouw en starten

   

De eindmeet

Lesdag 10 gebruiken me om af te ronden. Met mekaar delen van een voorbereide kinderyogales. Netjes uitgewerkt en uitgetest op…
Na het volgen van deze opleiding kan je het! Zelf Kinderyogasessies begeleiden! Én dat op je eigenste wijze manier! Beloofd!  Bij een voldoende beoordeling geeft dit recht op het certificaat amba-amba kinderyogadocent, uitgegeven door Eekhout Academy

Mindful, heel bewust, Heartful, intens maar vooral Playful, eenvoudig, kinderlijk.

 

Evy Gruyaert volgde onlangs de Opleiding kinderyoga en schreef het volgende:

 

"Ik kan de opleiding kinderyoga bij Amba-Amba bijzonder warm aanbevelen. In een knusse, ontspannen omgeving krijg je de kans om het kind in jezelf weer naar boven te toveren en krijg je heel wat tips, tricks & tools aangereikt om zelf een leuke kinderyoga les uit te leren werken. De opleiding is onderbouwd, fun om te doen en ervaringsgericht... en gegeven door een bijzonder warme zotte doos die verdraaid goed weet wat ze doet... gewoon doen, mocht je nog twijfelen!"

14/02/2019, 21/02/2019, 14/03/2019, 28/03/2019, 04/04/2019, 25/04/2019, 09/05/2019, 23/05/2019, 06/06/2019, 27/06/2019
Kinderyoga opleiding (kyo 24)

Zeggen dat kinderen anno 2018 in een jachtige wereld opgroeien, is een open deur intrappen. Ontelbare prikkels komen bij kinderen binnen. Onderzoek wijst uit dat veel kinderen (te veel kinderen) last hebben van stress.

De toch wel negatieve invloed van onze prestatiemaatschappij zien én voelen we langzamerhand toenemen. Voor zowel ouders, opvoeders /leerkrachten, als voor het kind, worden de eisen onder tijdsdruk héél langzaam, maar zéker, verhoogd. De gevolgen van deze levenswijze zijn breed maatschappelijk voelbaar. Dat ervaren we zowel thuis als op school.Op welke manier kunnen we onze kinderen behoeden voor de drukte en de vele impulsen van elke dag?Yoga biedt een tegenwicht aan de overvolle gedachtewereld en aan onze talloze verplichtingen. Het is een weg om tot harmonie, inzicht en balans te komen. Om gedachten onder controle te houden en onnodige lichaamsspanningen los te laten. Dit geldt ook voor kinderen en tieners.In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is kinderyoga niet zomaar “stilzitten”. Door oefeningen in spelvorm en thematisch te werken, sluit het geheel aan bij de belevingswereld van de kinderen.Spelend, bewegend en ontmoetend leren kinderen hun eigen kracht, balans, zelfvertrouwen, flexibel zijn en focus te ontdekken of terug te vinden.

Mindful, heel bewust, Heartful, intens maar vooral Playful, eenvoudig, kinderlijk.

 

Evy Gruyaert volgde onlangs de Opleiding kinderyoga en schreef het volgende:

 

"Ik kan de opleiding kinderyoga bij Amba-Amba bijzonder warm aanbevelen. In een knusse, ontspannen omgeving krijg je de kans om het kind in jezelf weer naar boven te toveren en krijg je heel wat tips, tricks & tools aangereikt om zelf een leuke kinderyoga les uit te leren werken. De opleiding is onderbouwd, fun om te doen en ervaringsgericht... en gegeven door een bijzonder warme zotte doos die verdraaid goed weet wat ze doet... gewoon doen, mocht je nog twijfelen!"

16/02/2019, 23/02/2019, 16/03/2019, 30/03/2019, 06/04/2019, 27/04/2019, 11/05/2019, 25/05/2019, 08/06/2019, 29/06/2019
Heppiemassage 12

Een bijzondere kindermassage op maat van bijzondere kinderen

Deze massage werd door Helen Lodder (Nederland)  speciaal ontworpen voor kinderen met autisme  ,maar is ook heel bruikbaar bij kinderen met AD(H)D, het syndroom van Down, hoogsensitieve  kinderen, kinderen  met slaapproblemen, kinderen die snel boos worden, erg onrustig zijn of zich gewoon niet lekker in hun vel voelen. Het is een massage die eigenlijk fijn is voor alle kinderen en ook bij volwassenen kan toegepast worden.

Heppiemassage® is een massage op maat en wordt stap voor stap opgebouwd . Naast weldoordachte, voorspelbare  massagebewegingen wordt er ook gebruik gemaakt van de kracht van helende edelstenen en aromatherapie.

Heppiemassage® kan zorgen voor een beter evenwicht tussen linker-en rechterhersenhelft, meer rust en minder angsten en stress, een betere slaap, meer lichaamsbesef, een verhoogde concentratie, een beter contact en communicatie, zich beter in zijn vel voelen

Deze workshop is bedoeld voor ouders, opvoeders  en hulpverleners van bijzondere kinderen, voor masseurs , therapeuten en eigenlijk voor iedereen die zich deze bijzondere en multi-inzetbare massage op maat wil eigen maken.

Er is geen enkele ervaring vereist.

Heppiemassage workshop, prijs ncl. BTW, uitgebreide syllabus, de drie massage-olietjes en bijhorende knuffelstenen gebruikt bij de heppiemassage, feed-back bij de eindopdracht en getuigschrift. En inclusief lunch ! 

23/03/2019, 24/03/2019
wobbelyoga Wobbelyoga docenten workshop

In deze workshop inspireren we je om de Wobbel in te zetten in jouw eigen lessen. We laten zien hoe mooi alle elementen van yoga en de werking van de Wobbel samen kunnen komen. Natuurlijk stappen we zelf op de Wobbel en delen we de leukste houdingen en spelletjes met je. Thee en een heerlijke lunch staan voor je klaar en je krijgt een reader vol informatie en inspiratie mee. Na het volgen van de workshop kom je op de website van Wobbelyoga in het register te staan. Je ontvangt daarnaast het logo dat je mag gebruiken en in een besloten Facebook groep delen we ideeën en vragen met elkaar. Ook krijg je op de aanschaf van een startpakket extra korting. Wobbel heeft namelijk speciaal voor docenten een startpakket samengesteld. Zo kun je na de workshop ook meteen zelf thuis en in je eigen studio op de Wobbel stappen.

Workshop met lunch, thee, water en chocolaatjes inbegrepen.

11/04/2019
wobbelyoga Wobbelyoga docenten workshop

In deze workshop inspireren we je om de Wobbel in te zetten in jouw eigen lessen. We laten zien hoe mooi alle elementen van yoga en de werking van de Wobbel samen kunnen komen. Natuurlijk stappen we zelf op de Wobbel en delen we de leukste houdingen en spelletjes met je. Thee en een heerlijke lunch staan voor je klaar en je krijgt een reader vol informatie en inspiratie mee. Na het volgen van de workshop kom je op de website van Wobbelyoga in het register te staan. Je ontvangt daarnaast het logo dat je mag gebruiken en in een besloten Facebook groep delen we ideeën en vragen met elkaar. Ook krijg je op de aanschaf van een startpakket extra korting. Wobbel heeft namelijk speciaal voor docenten een startpakket samengesteld. Zo kun je na de workshop ook meteen zelf thuis en in je eigen studio op de Wobbel stappen.

Workshop met lunch, thee, water en chocolaatjes inbegrepen.

12/04/2019
Opleiding baby-yoga

Gea Scholtens gebruikt haar ervaring vanuit de pedagogiek, kraamzorg en kinderopvang om een massage- en yogatraining te geven die perfect aansluit bij de behoeften van een baby. Ze schreef het boek “Baby- Yoga: samen in beweging”
EN ze komt bij amba-amba haar bijzondere baby-yoga-opleiding delen.

Voor deze opleiding wordt er gewerkt vanuit de holistische benadering. 
In de gehele opleiding wordt aandacht besteed aan de vereiste didactische vaardigheden, maar daarnaast ook hoe je steun, de juiste sfeer en veiligheid kunt bieden tijdens de lessen. Er wordt aandacht geschonken aan vertrouwensoefeningen en ontspanningsoefeningen voor ouder en kind.

Na de opleiding kun je direct de theorie en de praktijk overdragen aan baby en ouders/verzorgers. Je wordt begeleid naar de start van je eigen baby-yoga praktijk en de mogelijke PR en marketing die je kan voeren.
Tijdens de opleiding stel je een eigen les/draaiboek samen.

Voor wie?
De opleiding is speciaal bedoeld voor iedereen die Docent Baby- Yoga wil worden of toepassen. Voor Babymassage docenten, medewerkers uit de kinderopvang, kraam- wijk- en kinderverpleegkundigen, kraamverzorgsters, therapeuten, zwangerschaps- en yogadocenten.
Ook als je op zoek bent naar een nieuw beroep, kan deze opleiding iets voor jou zijn.

De prijs voor de 5-daagse cursus in Desselgem bedraagt €625,- (vrij van btw), inclusief een studiemap met achtergrondinformatie en massageolie.
Kom je uit Vlaanderen? Dan kan het zijn dat een groot deel van de opleiding vergoed wordt. DIt is ook meteen de reden waarom je niet via amba-amba rechtstreeks inschrijft, maar via de website van Gea.
Als je klikt op registreren word je vanzelf naar haar website geleid.

 

 

03/05/2019, 04/05/2019, 17/05/2019, 18/05/2019, 15/06/2019
Ukelele en mantra's

Uku en mantra, … ja , … ze gaan wel degelijk samen!

Je leert enkele eenvoudige akkoorden op dit wonderbaarlijke instrument, waarna je samen met de groep al heel snel de eerste mantra zingt, door jezelf begeleid op de ukulele.

Diverse liedjes passeren de revue, maar steeds richten we ons op een repertoire van ontspanning, focus, mantra.

Bart Merlevede neemt je mee op deze uku mantra reis.

We leren het ukulele spel in verbinding met onszelf en met elkander.

 

Een ukulele kan aangeschaft worden voor 67 euro inclusief stembakje

16/05/2019