Lesmodule: Wrijftijd

Afbeelding
Prijs
135,00 €
Begeleider
Vanessa Demeulemeester
Doelgroep
Workshops

Lesmodule: Wrijftijd

workshop kindermassage voor volwassenen

Ken je dat machteloos gevoel, wanneer je kind maar niet kan slapen, zich neerslachtig voelt en altijd maar piekert of heel snel in paniek geraakt en overloopt van de stress? Neem dan een flesje olie en... Wrijf !

Want dat is wat jij voor je kind kan doen. Masseer je kind op regelmatige basis en zeker als je kind het moeilijk heeft. Geef je kind de aandacht die het nodig heeft. We zijn bijna vergeten dat een eenvoudige aanraking wonderen kan doen. Want als je kind goed in z'n vel zit, dan kan het met plezier en vol vertrouwen de wereld ontdekken.

Tijdens deze workshop, met enkel volwassenen, krijg je eerst de nodige uitleg waarna je vervolgens zelf kan ervaren wat het effect is.
Zo kan je het thuis  of op je werk met voldoende vertrouwen doorgeven aan de kinderen.

Het gaat er dus bij kindermassage niet om dat de spieren gemanipuleerd worden. Het gaat erom dat de kinderen zich bewust worden van hun lichaam en goed in hun vel zitten. Ze leren hun grenzen voelen en afbakenen, zich bewust worden van hun emoties en behoeften en vragen wat ze nodig hebben.

Als bijkomende  voordelen mogen we noteren:  Kalmerend en angstverminderend - Vermindert pijn - Bevordert de groei - Verbetert concentratie en oplettendheid - Verhoging van het immuunsysteem: verlaagd cortisolgehalte, bij hoog cortisolgehalte verlaagt onze weerstand - Verhoogde activiteit van de nervus vagus: een van de twaalf hersenzenuwen zorgt voor oa de mate van alert en ontspannen zijn,...

Startdatum
donderdag, 15/09/2022 - 10:00