Vanessa & Filip - amba-amba

Vanessa Demeulemeester

Perforator en nietjesmachine

(gaatjesmaker in de tijd, genieter en verbinder)

Zaakvoerder, bezielster en zorgdrager van amba-amba, lesgever, vormingswerker, kinderyogadocent, yogateacher, kinderyogaspecialist, winkelverantwoordelijke, labyrintwerker.

Sterktes: aansteken en enthousiasmeren, inspireren, empatisch luisteren, groeiadviseur, buikdenker en brainstormer, playfullness coach, communicatiemanager, marktonderzoek...

Filip Dewaele

Zwitsers zakmes

(neutraal en voor bijna alles de juiste tool)

Coördinator, zielsgenoot en zorgdrager van amba-amba, maker, probleemoplosser, coach bij De Reisgenoot, talentcoach bij Aquafin, klank- en gevoelskunstenaar bij fleepp.

Sterktes: visie en strategie ontwikkeling, planning, coördinatie, projectmanagement, coaching, beelddenker, inspireren, creativiteit, creatieve duizendpoot, fixer,...

Waar groei kansen krijgt

de basisgedachte van amba-amba

Om te groeien is er ruimte nodig. Een basiswet in de natuur. Kijk naar de bomen, de planten en de bloemen, maar ook kuikentjes worden blije kippen in een voldoende ruime kippenren.

Hier bij amba-amba willen we ook ruimte bieden. Ruimte in de vorm van ‘kamers’ ingericht met voedende elementen. We dachten na over deze plek en namen de tijd om ook te voelen wat zou werken. Elementen die kunnen dienen als meststof voor de ‘amba-serre voor initiatieven’.

Ruimte in de tijd, in de zin van tijd nemen. Om misschien even stil te staan bij jezelf of jouw dierbare. Hoe zit het met jouw groei? Heb je ‘plekke’ nodig?

Ruimte in de vorm van een wit blad. Groot genoeg zodat het niet beperkend is en voldoende ruimte kan geven aan dat wat in jou borrelt. Klein genoeg zo dat het veilig voelt waardoor je veer- of daadkracht groeit voor dat wat misschien net heel klein en zachtjes duwt. Zo voorzichtig dat je echt heel goed moet kijken of voelen om het op te merken. Of voor dat wat erg duwt en je dwingt om stappen te zetten.

Kortom, ruimte voor groei in al zijn vormen, als bijdrage voor een aangenamere samenleving. Al is het telkens weer aftasten om de balans in evenwicht te houden. Het kan ongemakkelijk voelen als je te veel ruimte krijgt. Maar ook beklemmend voelen als er te veel ruimte wordt ingenomen. Een oefening voor iedereen.

Weet ook dat er ruimte is om fouten te maken. Ook dat is OK. Met andere woorden, fouten zijn leer- en leefkansen voor klein & groot.

Welkom in onze leef-ruimte van gastvrijheid en mogelijkheden.

Vanuit ons diepste zelve,
Vanessa & Filip